Жертвите в Турция и Сирия вече са над 20 000, сваляме националния флаг наполовина в знак на съпричастност

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Над 20 хиляди вече са жертвите в Турция и Сирия след опустошителните земетресения. Спасителните операции продължават, откриват се още оцелели.

Акцията на терен е сериозно затруднена от студеното време в района. Не спира помощта от другите държави. В събота от България ще тръгне нова група доброволци, сред които ще има лекари и медици.

Двете държави имат нужда от палатки, одеяла, генератори и отоплителни уреди.

В знак на съпричастност с народите на Турция и Сирия българският национален флаг ще бъде свален наполовина. Призивът отправи премиерът Гълъб Донев. Към този жест ще се присъединят всички общини в страната.

Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, омбудсманът на Република България, Сметната палата, БНБ, областните управители, кметовете на общини и на райони.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини