Правят фотоволтаична централа върху сградата на Община Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Започва изграждането на нова фотоволтаичната електроцентрала на покрива на сградата на община Сандански. Ще се монтират фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административната постройка. Предвижда се върху  метална конструкция да се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на фотоволтаичната централа ще бъде 15кW. Изградената фотоволтаична електроцентрала ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от системата представляват покриване на около 21% от годишните енергийни нужди от електроенергия на сградата.

За нуждите на част от системата за улично осветление на град Сандански се изгражда  фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на фотоволтаичните панели върху покрива на сградата.

Централата се състои от два независими блока (всеки с мощност 7,5 kWp), състоящи се от фотоволтаични панели, инвертор и акумулаторен блок (мощност от 9,6 KWh).

Първият блок в изградената фотоволтаична система ще произвежда и зарежда електрическа енергия в акумулаторни блокове (батерии), от който в тъмната част на денонощието ще се захранва уличното LED осветление на 8 улици. Вторият блок ще захранва осветлението на други 10 улици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини