Ще има паркинг пред болница „Пулс” в Благоевград

Снимка: За Благоевград
Снимка: За Благоевград

Общинският съвет в Благоевград прие изготвянето на Подробен устройствен имот между Общината и частен инвеститор за построяването на паркинг пред болница „Пулс”. Това стана с 26 гласа „за”. Земята остава общинска собственост, а част от съоръжението ще се стопанисва от Община Благоевград.

Проектът за изграждане на паркинг в този район е отпреди 9 години. Всичко започва на 28 март 2014 година, когато е дадено съгласие от местния парламент за изработване на ПУП за паркинг на три нива. На 31 октомври същата година този план е одобрен. На 29 декември 2014 г. в Общината постъпва жалба за допуснати нередности при вземането на предишните решения. 7 години тази жалба стои някъде из кабинетите в кметството и така и не стига до съда, който е на 300 метра отстояние. Кметът Илко Стоянов открива прашасалата преписка на 11 ноември 2022 година и веднага я придвижва до съда. Съдът излиза с решение, че отменя Подробния устройствен план и по този начин всичко се връща на изходна позиция по отношение строежа на този паркинг.  

С решението си съветниците отново дават възможност да се изготви ПУП. В момента пред болница „Пулс“ съществува паркинг, който обаче е създаден от хората. Според сегашния Общ устройствен план там всъщност има улица.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини