Със състезания на деца и ученици Банско отбеляза Деня на българския спорт

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Състезания, емоции, усмивки- Така премина днес Денят на българския спорт в град Банко. Той се празнува от 2005 година насам и е израз на признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, които прославят името на страната ни.

Под мотото „Здрави и щастливи деца на Банско“ близо 300 малки спортисти от ДГ „Здравец“ показаха своите умения с атрактивни спортни игри, подготвени от треньорите на Детска спортна академия – Благоевград, за което получиха златен медал за отличното си представяне.

Празникът бе уважен от кмета Стойчо Баненски и зам.-кмета Магдалена Юсева, които поздравиха децата и ги подкрепиха в игрите.

Баненски благодари за грижите и всеотдайния труд на целия екип, като пожела на децата да спортуват, за да бъдат силни и здрави, да се учат, за да станат успешни.

Празникът беше отбелязан с различни спортни прояви от всички учебните заведения в община Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини