Съветниците дадоха зелена светлина за денонощна аптека в Благоевград

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

С мнозинство общинските съветници одобриха предложението Община Благоевград да финансира нощните дежурства, за да имат жителите и гостите на областния център денонощен достъп до аптекиа. Едно нощно дежурство ще струва на общинския бюджет 255 лв. без ДДС, което всъщност е 306 лв. с ДДС. Годишно Общината ще трябва да отделя 111 690 хил. лв., за да има такава денонощна услуга през всички 365 дни в годината.

Кметът Илко Стоянов уточни, че парите няма да са само за една аптека, а ще се разпределят между няколко, с което ще се гарантира ежедневен достъп до нощно гише за продаване на лекарства в Благоевград.

Още от началото на февруари 2023 г. в града ще бъде възстановена дейността на аптеки с нощни дежурства. Това е резултат на съвместни действия от кмета Илко Стоянов и представители на Регионалната фармацевтична колегия.

Първоначално фармацевтичният обект, който ще обслужва клиенти и в малките часове на денонощието е аптеката, намираща се под кръстовището с кръгово движение при бившето предприятие „Зърнени храни“. За да бъде създадено максимално улеснение за хората, графикът ще бъде оповестяван своевременно по няколко начина. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се информират чрез сайта на Община Благоевград, където ще бъдат публикувани дежурствата. Постоянна информация ще има и на електронното табло, намиращо се на фасадата на Общинска администрация. Справка ще може да бъде направена и на денонощните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 06 и 073/88 44 34. На видно място на аптеките също ще бъде закачен съответният график.

Денонощните аптеки ще работят на гише, като целта е хората да могат да се снабдят с необходимите им лекарства по всяко време на денонощието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини