Виктор Орбан обвини ЕК и евробюрократите в "Съветизация" и диктат на мероприятие от годишнината на унгарското въстание през 1956 година

снимка :  Laszlo Balogh
снимка : Laszlo Balogh

По време на възпоменателните мероприятия на годишнината от антикомунистическото въстание в Унгария през 1956 година, министър-председател Виктор Орбан призова  всички защитници на свобода в страната, да спасят  Брюксел от "съветизацията",която според него е заразила столицата на ЕС. Той се обърна към хората да защитават европейските граници от масовия приток на имигранти, съобщава Reuters.

"Хората, които обичат свободата си, трябва да спасят Брюксел от „съветизацията”, от онези брюкселски бюрократи , които искат да ни кажат, как  трябва да живеем  в собствената си страна" - каза той.

Орбан призова гражданите на Унгария, като "наследници на събитията от 1956 година" да не позволяват  на Европа да "отреже собствените си корени" и да се противопоставят на незачитането на собствените им граници.

На събитието бе и президентът на Полша Анджей Дуда, който изрази подкрепата си към властите на Унгария.

По-рано бе съобщено ,че Унгария  създава служба за защита от преследване на християните..

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини