Признание! Сертификат от Гинес за световния рекорд на плувеца Радостин Кръстев в ледени води

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Сертификат от Гинес получи Радостин Кръстев за абсолютния му световен рекорд на 500 метра свободен стир ледено плуване. На 1000 метра Радо постигна най-добро лично време и зае престижното шесто място.

Признанието от Гинес е достатъчно красноречиво за постигнатото от младия плувец. Той е състезател на Плувен клуб „Сандански”. Но 500 метра той даде време – 5 минути и 36 секунди, което не е постигано от никой друг в четирите издания на шампионатите на планетата в ледени води.

Температурата на водата при рекордното му плуване бе 3 градуса, а температурата на въздуха – 4 градуса. А ние му пожелаваме още върхови постижения и световно признание!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини