Трети ден няма следа от изчезналия в Пирин турист, и дрон не го откри

Снимка: НП
Снимка: НП

Планински спасители от Банско и днес не успяха да открият 70-годишния Пламен Христов от София, който изчезна в Пирин планина в понеделник. Мъжът, който е опитен планинар, продължава да е в неизвестност. Той тръгнал да изкачва връх Вихрен. Акцията приключи към 16:00 часа заради гъстата мъгла, както се случи и вчера. В издирването участваха само планински спасители от ПСС-Банско. Те използваха и дрон, който снима района под връх Вихрен, но без успех.

Сигнал за инцидента бе подаден от сина на изчезналия мъж. Планинарят паркирал колата си в местността Шилигарника. За последно се обадил на близките си, за да им каже, че е на 10 минути от върха. Оттогава следите му се губят.

Под връх Вихрен има сняг, лед и камъни. Едно подхлъзване там може да е фатално, споделиха спасители. Макар че търсеният от тях столичанин е опитен планинар, той не е спазил една от основните правила - при такива рискови преходи да е в група с други планинари, а не сам. За да може веднага да се подаде сигнал при възникване на инцидент и да има кой да помогне на пострадалия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини