Банско откри сезона без сняг, но с много туристи, настроение и ски легендата Мария Хьофъл-Рийш

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

Стотици туристи от страната и чужбина се качиха днес на Бъндеришка поляна, за да станат част от шоуто за откриването на зимния сезон. Да, сняг нямаше, защото не е валяло отдавна, а температурите са високи за направата на изкуствена снежна покривка.

Това обаче по никакъв начин не се отрази на ентусиазма и настроението на любителите на белия спорт. Преди обяд в Пирин планина бе пълно с народ, а само за играта „Ловци на съкровища” се записаха малко над 350 души. Тук бяха и ски надеждите на Банско. За старта на сезона тук дойде легендата на световните ски Мария Хьофъл-Рийш, която е специален гост на най-добрия ни зимен курорт. Тя, кметът на града Иван Кадев, представители на фирмата концесионер, десетки малки скиори и пищна заря над гората дадоха началото на сезон 2022/2023 в курорта Банско. Това се случи пред стотици туристи, които аплодираха мощно старта на новия зимен сезон. Сред тях имаше израелци, англичани, както и доста гърци. Млади момичета от съседна Гърция признаха, че са ачаквали да карат ски, но не съжаляват, защото разходката сред красивата планина също си заслужава. А да се отдадат на своя любим спорт, ще пристигнат отново в гостоприемно Банско, но ще следят новините, за да са сигурни, че ще има достатъчно снежна покривка. Младеж от Израел също ще очаква с нетърпение в следващите няколко дни промяна на времето, за да може да се качи на ските и да се наслади на спусканията по иначе перфектните писти в ски центъра, които засега нямат снежна покривка.   

На сцената се качи 100 Кила, който подгря допълнително публиката със своите хитове. Негови танцьори станаха ски надеждите на Банско и на „Юлен”, които сътвориха истинско шоу със своите щеки и танцови умения. Много адреналин имаше и в традиционната популярна игра „Ловци на съкровища”. Над 350-те мераклии да грабнат ключовете на чисто ново „Ауди А3” не жалиха никакви сили, а непрекъснато копаеха в снега. Всяка една група имаше по 5 минути, за да се сдобие с най-важния подарък от общо 32-те ковчежета, заровени под снега - ключовете за нови лек автомобил.

Програмата за официалното откриване на сезона ще продължи от 17:00 часа с пресконференция, на която ще присъстват министрите на туризма и на младежта и спорта. Половин час по-късно на площад "Никола Вапцаров“ в Банско ще има кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, събрани в "Уникално Банско“. Министрите, кметът Иван Кадев и ски легендата Мария Хьофъл Рийшърспор ще открият официално Зимен сезон 2022/2023 в Банско. Това ще бъде съпроводено и с много музика - с фолклорен спектакъл на Ансамбъл "Чинари“ и атрактивно огнено шоу.

Банско-сезон-2022-2023 (5)

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини