Две елитни гимназии в Благоевград ще правят STEM центрове в бивша печатница

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов” и Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов” в Благоевград искат да стопанисват общински имот, в който да осигурят съвременно обучение на своите възпитаници. Решението за това е на местния парламент, който има редовно заседание утре. Очаква се съветниците да дадат „зелена светлина” на намерението на двете учебни заведения.

Гимназиите ще развиват своята дейност и в някогашната печатна база, която преди години бе собственост на Югозападния университет. Сега тя не се ползва и ръководствата на елитните училища желаят да изградят в тази сграда STEM центрове. Целта е с помощта на тях да се повиши интересът на учениците в областта на науките и технологиите. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище както и ще създадат основата за бъдещите постижения на младите учени.

STEM центровете представляват съвременното преосмисляне на специализираните и компютърните кабинети в днешните училища, както и създаването на нови пространства според изискванията на модерните технологични индустрии. Това ще са учебни пространства с общ фокус върху интегрирането на учебно съдържание и учебни преживявания в сферата на науките, технологиите, инженерното и математическото мислене.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини