Студен фронт смъква температурите, но слънцето няма да ни изостави

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес през страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България и над планините, на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. С него ще проникне студен въздух и дневните температурите ще се понижат с около 5°, преобладаващите максимални ще бъдат между 15° и 20°, в София около 16°.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, без съществени валежи. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини