Уникален фестивал в Микрево от днес до неделя – Малешево пее и танцува от сърце и душа

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Фестивалът „Малешево пее и танцува” ще остави без дъх зрителите пред сцената в село Микрево. Фолклорните музикални напеви, красивите багри на народните носии, талантът на певци, музиканти и танцьори ще владее публиката от сутрин до вечер. Седемнадесетото издание на този уникален празник ще се проведе от днес до неделя.

Първият фестивален ден започва в 10,00 часа, а музикалните изпълнения ще продължат чак до 18,00 часа. Ще се открие изложба във фоайето на читалището в Микрево в 16,00 часа, а в 19,00 часа е вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли, както и концерт-спектакълът с участието на Любо и Снежина, Мъжка фолклорна група “Веселие“ и Танцов състав “Веселие“.

Вторият ден стартира още по-рано – в 09,00 часа, с песни, музика и танци. Официалният поздравителен прием на председателя на организационния комитет на фестивала и кмет на община Струмяни - Емил Илиев, е в 11,00 часа и е за остуващи ръководители на групи и делегации.

Вечерта ще се посрещнат официалните гости във фоайето на Народно читалище “Братя Миладинови“ в с. Микрево под звуците на мандолинен оркестър “Стефан Борилов“ - Сандански.

Официалната церемония по откриване на фестивала е в 19,00 часа. След това започва вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли, както и концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл “Тракия“. С китка от песни ще зарадва зрителите народната певица Румяна Попова.

Фестивалът ще завърши на 9 октомври, на сцената ще се пее и играе от 09:00 до 17:30 часа, а в 19:00 часа отново ще се проведе концерт-спектакъл с участието на български и международни фолклорни ансамбли.

Финалният акорд на събитието ще наближи с официална церемония по обявяването и награждаването на лауреатите и празнична заря. Вечерен концерт-спектакъл на Фолклорен танцов ансамбъл “София 6“, Певческа формация “Кипри“ и концерт-спектакъл на обичаната фолклорна певица Елена Толева са последната музикална изненада за публиката на фестивала.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини