Владимир Пандев: БСП се бори за гласа на мислещите хора

Владимир Пандев: БСП се бори за гласа на мислещите хора

„Преди една партия да иска доверие и да дойде на власт трябва да има програма, която да е разбираема за хората и да изпълни ангажиментите, които поема предварително. В това отношение БСП беше изключително подготвена и преди да влезем в управлението, ние разработихме своя визия за България във всеки един сектор“. Това каза в интервю за радио Благоевград д-р Владимир Пандев - кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

Той бе категоричен, че социалистите могат да дадат своя отчет за свършеното в сферата на икономиката, социалните грижи и земеделието през седемте месеца на управление. „Най-важното, което искам да подчертая – приоритет за БСП са децата и младите хора. Защото знаем каква е кризата в България – как все повече млади хора бягат от държавата и как обезлюдяват цели райони. Демографската криза и борбата с нея за нас е най-важното нещо, за да може България да съществува като държава“, допълни още д-р Владимир Пандев.

Той припомни, че сред обещаните и изпълнени задачи от БСП по време на участието им в управлението са безплатните детски градини и ясли, както и увеличение на размера на майчинството през втората година. Освен това са увеличени детските надбавки и са осигурени 300 лв. еднократна помощ за първокласниците.

„В икономиката – това беше най-тежкото министерство. След 7 месечни усилия начело с Корнелия Нинова като министър, станахме първи по ръст на промишленото производство в Европа. Постигнахме 4-то място по растеж на брутния вътрешен продукт в Европа. Компенсирахме фирмите за цената на тока като се има предвид, че ние бяхме в основата на решението да има таван на цените на тока. Изплатихме 95 милиона лева за запазване на заетостта на 78 000 работници. Изплатихме близо 2 милиарда лева за да запазят още над 300 000 българи работните си места. Увеличихме минималната работна заплата от 650 на 710 лева“, каза още д-р Владимир Пандев.

В областта на земеделието, той припомни, че са изплатени над 317 милиона лева в секторите животновъдство и растениевъдство. Освен това са изплатени 400 милиона лева за развитие на селските райони и над 30 милиона лева за развитие на морското дело и рибарството.

По отношение на здравеопазването, д-р Владимир Пандев призна, че проблемите са много. „Единствено в България болниците продължават да бъдат търговски дружества. Здравеопазването е част от националната сигурност и там средствата трябва да не бъдат определени от това колко си изкарал и колко хора си прегледал, а да бъдат на база потребност на населението“, обясни кандидатът за народен представител от листата на БСП д-р Владимир Пандев.

Според него има решение на проблема с кадрите, който стои остро навсякъде в страната, в областта, както и конкретно в болницата в Благоевград. „България продължава да произвежда прекрасни лекари. В подкрепа на моето твърдение е факта, че те намират чудесна реализация в Западна Европа. Тези млади лекари трябва да имат достъп до съвременните технологии, които все повече навлизат в здравеопазването, да ги овладяват, да се ползват от тях в името на своя пациент. Техните разходи са огромни. Има много решения в тази посока – най-малкото е със увеличаване на заплатите за медицинския труд като цяло. Апаратура, инвестициите в модерно здравеопазване, инвестициите в обучение са онези стъпки които ще задържат българските лекари в България и ще повишат качеството на предлаганата здравна услуга“, категоричен бе д-р Владимир Пандев.

Като свой личен приоритет, ако бъде избран за народен представител, той определи изграждането на детска болница в България. Разпокъсаното детско здравеопазване в момента е непродуктивно и не дава нужното качеството, смята той.

„Трябва да обърнем внимание на доплащането, което хората са принудени да правят от джоба си. 5 милиарда лева са средствата, които държавата отделя за здравеопазване. Още 5 милиарда лева българинът изважда от собствения си джоб, за да получи онова качество, което му е необходимо за да оздравее. Трябва да има таван до който даден пенсионер да си плаща лекарствата. От там нататък всичко трябва да е безплатно. В Благоевград трябва да имаме изключително добре развита държавна болница, която предоставя максимално широк брой медицински услуги с най-добрата медицинска апаратура, която може да има в България“, каза още д-р Владимир Пандев.

Той бе категоричен, че на предстоящите избори БСП се бори за гласа на мислещите хора. „На хората, които смятат България за тяхната Родина, искат да я има и да бъде просперираща. Затова гласувайте с номер 28. Ако желаете да подкрепите мен – 28 за партия и 103 за преференция“, призова кандидатът за народен представител д-р Владимир Пандев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини