Младен Тимчев, кандидат-депутат от БСП: Държавата да насочи усилията си към подобряване на жизнената среда в малките населени места

Младен Тимчев
Младен Тимчев

„Множество са решенията които „БСП за България е заложила в своята предизборна платформа. Ние сме напълно наясно, че икономиката е мерилото за развитието на всяка държава. Доказахме, че имаме конкретни мерки още в мандата на 47-то Народно събрание, което за съжаление не продължи дълго. Но пък за сметка на това съумяхме да направим икономиката на България първа по ръст в Европа“, това каза в интервю за радио Благоевград Младен Тимчев – кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград.

„Ако получим доверието на избирателите ще въведем електронен поземлен регистър – с него ще решим проблема с така наречените бели и червени петна в земеделието. Ще заработи единна информационна система, която ще обединява пазарите на селскостопанска продукция в платформа за електронна търговия. Така ще дадем достъп на фермерите до пазарите и големите търговски вериги“, каза още Младен Тимчев, който е на четвърто място в листата на левицата в област Благоевград.

Той обясни още, че се планира създаване на национална електронна система по заетост, която ще свързва всички бюра по труда в страната. Тази система ще даде достъп до регистрираните безработни в дадена област, до пазарите на труда в съседен или по-отдалечен регион. „Така ще имаме реална картина колко са търсещите работа и колко са търсещите социални помощи. Ще работим и за въвеждането на електронна здравна карта и здравно досие, което ще даде всички необходими данни за всяко едно осигурено лице. По този начин ще започне да функционира и единна електронна образователна система“, допълни още Младен Тимчев.

Едно от важните неща, които ще направи „БСП за България“ е осигуряване на достъп до нови пазари на българските предприятия. Това ще стане чрез държавна подкрепа в лицето на Българската агенция за експортно застраховане и чрез увеличаване на застрахователния капацитет.

Друга стъпка, която ще се предприеме от левицата е опростяване на достъпа до капиталово финансиране, както и подобряване изпълнението на договорите. „Стимулирането на бизнеса е основен приоритет на БСП. Затова разработваме критерии за зелени обществени поръчки с предимства за тези, които осигуряват по-висока степен на рециклиране на строителните и други масово разпространени отпадъци“, каза още Младен Тимчев и допълни, че БСП ще провежда целенасочена политика в подкрепа на малките и средни предприятия.

По отношение на малките населени места, кандидатът за народен представител бе категоричен, че ще се търсят гъвкаво управление и нови механизми с инструменти за финансиране. Според него е необходимо държавата да насочи усилията си към подобряване на жизнената среда в малките населени места, към подобряване на инфраструктурата и транспортната осигуреност, както и на достъпа на хора до работни места в различни индустриални центрове.

Благоевградският регион може да стане конкурентен и атрактивен по отношение развитието на модерни производства. За да се развие този потенциал, е необходимо да се подобри подхода в системата на професионалното образование в страната като цяло. „Ще заложим национална карта, както ние я наричаме, за образование и икономика, която ще бъде изработена съвместно от държавата с помощта на бизнеса и общините. Имаме претенциите да превърнем тази национална карта в стратегия, като се акцентира върху професионално подготвяне на кадри от които практически местната икономика има нужда“, каза Младен Тимчев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

В заключение, той призова своите сънародници да направят разумно и по съвест избора си на предстоящите парламентарни избори. „Нека не вярват на голи обещания, а да четат и между редовете програмите на партиите и коалициите. Само по този начин хората ще могат да направят своя мотивиран и информиран избор“, заяви още кандидатът за народен представител от листата БСП в Благоевградска област.

„Готов съм да работя всеотдайно, за да поставим заедно едно ново начало за страната. За да се случи това има един полезен и правилен ход и той е на 2 октомври да се гласува с номер 28 в бюлетината“, категоричен бе Младен Тимчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини