Община Благоевград внесе за одобрение два трансгранични проекта в партньорство с Македония

Община Благоевград внесе за одобрение два трансгранични проекта в партньорство с Македония
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград внесе за разглеждане от Съвместен секретариат два трансгранични проекта в партньорство с Община Делчево. Това са проектите за „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево” и „Защита от наводнения и укрепване на мостове на реките Брегалница и Бистрица”.

И двата проекта са по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Македония, Приоритетна ос 1 „Околна среда”.

Първият, при който Община Благоевград ще бъде водещ партньор, предвижда въвеждане на енергийно ефективно улично осветление в четири села от община Благоевград. Това са Логодаж, Падеш, Покровник и село Зелен дол.

Укрепване на три моста по поречието на река Бистрица - на улица „Христо Силянов”, пешеходен мост при халите и въжен мост при "Алея на здравето", са заложените дейности по втория проект, по който водещ партньор ще бъде Община Делчево. С тях ще се надгради изпълняващият се в момента проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица”.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един от  проектите е 400 000.00 евро, като не се изисква съфинансиране от Община Благоевград. 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини