Васил Петров ще изпее своите хитове на сцената в Разлог

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Васил Петров представя симфоничната си програма „SymphoNY way" на открита сцена в центъра на Разлог по покана на Общината. При лоши метеорологични условия събитието ще се състои в концертната зала на Народно Читалище "15 септември 1903-1909 г.". Обновената концертна програма с нова доза хитове и песни от новия му албум LOVE SONGS Vol.1 ще зарадва меломаните на 17 септември (събота) от 19:00ч.. Проектът е отличен с първа награда за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020" по БНТ в категория „Джаз".

От филмови теми, през джаз стандарти, поп и рок хитове, от боса нова музика до класически произведения на световни композитори са част от програмата. В концерта ще изпълни и едни от най-романтичните теми част от новия му албум "LOVE SONGS Vol.1".

В концерта „Symphony Way" (Симфоничен начин) вечните класики са разказани с мащабния звук на Врачанска филхармония с аранжименти, написани за Васил Петров. Музиката на Бийтъл, Дийп Пърпъл, Стинг, Кис, филмовите теми на Джон Уилямс и Чарли Чаплин, хитове на Франк Синатра, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим, френска класика ще звучат под диригентската палка на маесто Христо Павлов. На сцената с Васил Петров ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост е виртуозната цигуларка, носителка на редица престижни международни награди и музикант на годината, Зорница Иларионова, която ще покаже своята талант на класически произведения и филмови теми.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини