България спира износа на дърва за трети страни

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Служебният министърът на земеделието Явор Гечев спира със своя заповед износа на дърва за трети страни. Причина за решението му е дефицитът на дървен материал.

По думите ме, търсенето на дървен материал заради цените на горивата е нараснало три пъти. От там идва и засиленият интерес, което налага първо покриване на вътрешните нужди и чак след това изнасяне на дърва за трети страни.

"Вчера се видях с два от големите преработватели на дървен материал. Те казаха, че ще участват в целия план и ще намалят количествата дърва, които те ще изкупуват, за да може да задоволим нуждите на населението", допълни Гечев.

Той коментира и темата с контрола на граничния пункт "Капитан Андреево". По думите му Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва в момента фитосанитарния контрол, разтоварителната дейност, както и лабораторната дейност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини