Вдовицата на Доневио осъди фирма за 1207,50 лева

Снимка: vks.bg
Снимка: vks.bg

Вдовицата на убития Васил Донев-Доневио осъди фирма в Банско да изплати дялове на двете им деца.

Ивелина Антонова заведе иск срещу дружество, в което мъжът й бил съдружник до 3 юли 2012 г., когато бе убит край разложкото село Баня.

Като майка и законен представител на малолетните Васил и Мария, Ивелина поискала 12,5% от дружествените дялове – 7500 лева, по 3750 лв. на дете. Тя обаче взела предвид само дълготрайните материални активи в размер на 60 000 лева.

Съдът в Разлог установи, че делът на ищците, наследници на починалия съдружник, възлиза общо на сумата от 1`207.50 лева или по 603.75 лв. за всеки от тях. Затова магистратите приеха иска на вдовицата за основателен и доказан до размера на сумата от 1`207.50 лева. Искът до пълно претендираната сума от 7 500.00 лв. магистратите отхвърлиха.

Решението подлежи на обжалване пред Благоевградския окръжен съд.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини