Осъдиха условно собственик на мебелна фабрика от Благоевград за укрити 417 000 лв.

Осъдиха условно собственик на мебелна фабрика от Благоевград за укрити 417 000 лв.

Осъдиха условно бизнесмен от Благоевград, укрил от държавата данъци в размер на 417 543 лева.

Кирил А., собственик на приватизирана мебелна фабрика в областния център, получи наказание от 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено за срок от три години. Той ще трябва да възстанови дължимите данъци на държавната хазна заедно с лихвите.

В периода от 12 януари 2007 г. до 31 март 2009 г. като управител на фирмата, Кирил А. е избегнал установяването на данъчни задължения в особено големи размери. Общата сума на скритите данъци е 417 543,40 лв., в това число дължим ДДС в размер 316 850 лв. и данък печалба 100 693 лв.

Престъплението е извършено чрез неистини в подадените годишни данъчни декларации.

Деянията са били извършвани през непродължителен период от време чрез намаляване на данъчната основа, на базата на което се определя размерът на ДДС за внасяне, както и невярно посочване на облагаемите печалби.

Присъдата на Окръжен съд-Благоевград не е окончателна и може да се обжалва.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини