С венци и празничен концерт отбелязват 119 години от Илинден на Попови ливади

С венци и празничен концерт отбелязват 119 години от Илинден на Попови ливади
Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 119-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 30 юли 2022 г. /събота/.
 
Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.
 
В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Импулси“, „Македонски ритми“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Михаела Филева, Иван и Ивана Дякови.
Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от паркинга при бившия магазин „Валан“, ще имат още една спирка и в района на бившата казарма. Първият автобус в посока Попови ливади ще бъде в 8:00 часа, а връщането обратно към Гоце Делчев започва след 15:30 часа.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини