С дрон ще дебнат вандалските прояви в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Безпилотно въздухоплавателно средство от типа дрон вече е част от системата на Община Благоевград за справяне с вандалските прояви. Летателното средство ще бъде управлявано от служители към Звено „Инспекторат“, които в момента провеждат необходимите обучения за работа с дрона. Операторите на безпилотното въздухоплавателно средство ще работят с апарата при строго спазване на правилата, разписани в Регламент за изпълнение (ЕС) 2019/947 на Европейската комисия.
 
Дронът ще бъде използван за въздушно патрулиране над зони с повишен криминогенен риск, идентифициране на незаконни сметища и други процеси с негативно влияние върху екологичната обстановка и околната среда. Летателното средство ще извършва още обективен контрол на динамиката на развитие на полски и горски пожари, речни наводнения, снежни натрупвания и други опасни природни явления. Ще прави мониторинг на потенциално опасни обекти, явления и процеси, застрашаващи живота и здравето на населението, имуществото, инфраструктурата и околната среда. Дронът ще фиксира и текущото състояние на свлачища, срутища, язовирни стени, предпазни диги, речни корита и други обекти от критичната инфраструктура и извършване на сравнителен анализ през произволно избран период.
 
Очаква се безпилотният летателен апарат да започне работа след около месец, когато приключат всички обучения за безопасното и правилно управление на дрона.
 
Това е поредна стъпка от страна на кмета Илко Стоянов и неговия екип за справяне с вандализма на територията на община Благоевргад. Напомняме Ви, че през последните месеци случаите на вандалски прояви на областния център зачестиха, въпреки видеонаблюдението и непрекъснатите проверки, извършващи се от служители от звено „Инспекторат“.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини