Градево празнува със стотици гости и много музика

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Симитлийското село Градево, наричано Малкия Лондон заради многото махали и дължината си, отпразнува впечатляващо своя празник.

Стотици гости дойдоха за събора по повод Илинден. Вчерашният ден започна с тържествена литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим в храм „Св. пророк Илия“. Владиката благослови 11-те казана с курбан и пожела на всички празнуващи здраве, мир и закрила от светеца, приет за покровител на Градево.

Дълги хора извиха празнуващите, след което последва кратка пауза за обяд. В това време децата от дФТА „Пиринска китка“ – Благоевград изненадаха всички празнуващи с невероятни танцови и певчески изпълнения, след което поканиха всички на дълго общо хоро.

 Кулминацията в тържеството настъпи с пристигането на Николина и Мария Чакърдъкови, които изпълниха душите и сърцата на празнуващите с прекрасните си изпълнения и ангелските си гласове, които докосват и душите, и сетивата на хората.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини