Всяка четвърта проба за ковид е положителна, 12 са новозаразените в Пиринско

Снимка: iStock
Снимка: iStock

През последното денонощие у нас са регистрирани нови 417 случая на коронавирус, 82 души са се излекували, а трима болни са починали /нито един не е бил ваксиниран/. Това показват данните на Единния информационен портал.

Направени са 1666 теста, което означава, че 25% от изследваните проби са положителни. В Пиринско новозаразените са 12, в Кюстендилско са 4, а в Пернишко са 3. Най-много са в София град – 125.

В болници са постъпили 24 души, от тях 87,50% не са ваксинирани. Забелязва се ръст на хоспитализираните – към днешна дата те са 597, като 32 от тях се лекуват в интензивни отделения.

За последното денонощие са поставени 101 дози ваксини, те вече са 4 439 656. Със завършен имунизационен курс са 2 063 100, а с бустерна доза са 793 123.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини