Фолклорна палитра ще разиграе село Елешница

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Летен празник на фолклора ще разтърси разложкото село Елешница и Родопите тази събота. За осма година на една сцена ще се качат самодейни и любителски групи от цяла България, които ще участват на фестивала „Фолклорна среща“.

Те ще се изявят пред сградата на Народно Читалище „Западнородопски лъч- 1906“. Фиестата от народни ритми, песни, танци, музика и носии ще започне в 11:00 часа с музикално-танцови изпълнения на професионални и непрофесионални танцови състави и клубове.

Заради лятната жега ще има пауза от 14,00 до 16,00 часа. След това музикалната феерия ще продължи с изявите на останалите фолклорни певчески дуети, триа, групи и оркестри.
Жури от професионалисти в областта на музикално-танцовото изкуство ще оценява изпълненията на всички участници, а най-добрите ще бъдат наградени със специални награди – купи, медали и грамоти.

„Тук идват над 600 любители на родния фолклор. Празникът води насам и много публика. Фестивалът носи много радост и вдъхновение не само на участниците, но и на зрителите”, сподели кметът на Елешница - Сашо Мицин.

„Фолклорна среща“ се организира от Кметство-Елешница, местното читалище и Фолклорен танцов състав „Илиопол“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини