Министър Денков: Изпитите показаха сериозен проблем с математиката

Снимка: Стопкадър, БНТ
Снимка: Стопкадър, БНТ

Резултатите от матурите показват много сериозен проблем с математиката. Това коментира министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването „Говори сега“ по БНТ. Той посочи, че разликата в успеха между български език и литература и математика е средно около 20 точки.

„Голяма част от проблемите са в учебниците, но чисто логически ние първо трябва да изчистим учебните програми. Вече завършихме техния преглед - къде точно, в кои класове и по кои предмети има проблеми. Имам 121 доклада за различите предмети. Те ще са основата за евентуалните промени през следващите 2-3 месеца", обясни акад. Денков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини