ЮЗДП монтира фотоволтаици върху административни сгради

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Фотоволтаични електроцентрали ще бъдат монтирани върху някои от сградите на Държавни горски стопанства. Решението беше взето по време на експертен съвет, проведен в Югозападното държавно предприятие ДП.

Първоначално съоръженията ще бъдат поставени на покривите на административните сгради на стопанствата в Сандански, Дупница и Места. В Разлог и Самоков определените за целта места са в близост до админитративните сгради на съответните стопанства. Фотоволтаични електроцентрали ще бъдат поставени и върху постройките на ловния дом в Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена" и Държавно ловно стопанство-Дикчан.

Предстои възлагане на процедура по проектиране и изграждане.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини