Под патронажа на президента ще се проведе съборът „Пирин пее”

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

ХVI-ият събор на народното творчество „Пирин пее“, който ще се проведе на 30 и 31 юли в местността Предел, ще е под патронажа на президента на Румен Радев. Тази година се навършват 60 години от първата среща на самодейците от Пиринско, като на събитието за пореден път ще бъдат показани автентични образци от фолклора на Югозападния край. По това време ще се проведат и честванията, посветени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание. Домакин на събитието е община Разлог.

Оперативното бюро проведе работна среща, на която се уточниха действията на всяка институция и конкретните изисквания за гарантиране на обществения ред и за опазване на живота и здравето на участниците и гостите на събора.

Областният управител Валери Сарандев, кметът на община Разлог - Венцислав Гърменов, и представители на институциите обсъдиха планове за подготовка на маршрути, подсигуряване на временни водоизточници, електрозахранване, подготовка на сцени, терени за паркиране, информационни центрове и други детайли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини