Топла и дъждовна събота, дебнат и градушки

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в София около 27°. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. През деня на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове в намалена видимост. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини