Земеделският министър: Българските плодове и зеленчуци ще поевтинеят

Иван Иванов, снимка: NOVA
Иван Иванов, снимка: NOVA

Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят. Това заяви в ефира на „Събуди се” министърът на земеделието и храните Иван Иванов. По думите му причината е наситеното предлагане на родна продукция по време на летния сезон. Със сигурност, ако има някакво поскъпване, то няма да е драстично както през пролетния сезон, когато излизат на пазара първите оранжерийни плодове и зеленчуци, твърди министър Иванов.

„В последно време действително турската стока конкурира българската, но българският потребител предпочита родната”, каза още ресорният министър. Иван Иванов е категоричен, че ДДС за българската земеделска продукция трябва да бъде намален и обяви, че това ще бъде становището на Министерството на земеделието и храните при актуализация на бюджета. Той заяви още, че подкрепя идеята за таван на някои продукти, но подчерта, че това не е в компетенциите на ръководеното от него ведомство.

По думите на министъра в никакъв случай не може да се говори за зърнена криза у нас, каквито са опасенията на част от производителите. „Прогнозите са за много добра реколта”, каза Иванов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини