Първи предполагаем случай на маймунска шарка в Гърция

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Гърция регистрира първи случай на маймунска шарка при английски турист, съобщи вчера гръцката служба за обществено здраве, цитирана от Франс прес.

Английският гражданин и неговата спътничка са настанени в болница и са карантинирани, уточни службата. Лабораторните изследвания трябва да потвърдят диагнозата до утре.

Няколко западни държави, сред които Франция, Германия, Великобритания, САЩ, Испания и Швеция вече обявиха, че са установили случаи на маймунска шарка. Това е рядка болест, чийто патоген може да се предава от животни на хора и обратно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини