Четирима загинаха при голям пожар в старчески дом във Варна

Снимка илюстративна, източник: Pixabay.com
Снимка илюстративна, източник: Pixabay.com

Четирима са загинали при голям пожар в дом за стари хора във Варна, разположен близо до болница "Св. Марина" в местността "Сотира", съобщиха от Областна дирекция "Полиция". 

Сигналът е получен в 2.59 ч. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж на сградата. Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома. Общият капацитет на социалното заведение е 90 човека.

Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината довела до този трагичен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.
 
Това е втори инцидент с възникнал пожар в дом за стари хора в последните шест месеца във Варненска област. През ноември 2021 г., деветима от общо 58-те обитатели на старческия дом в село Рояк в община Дългопол, загинаха в пожар. 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини