Борис Ячев: Ще изметем управляващите, ако посегнат на националния интерес по темата със Северна Македония

Борис Ячев: Ще изметем управляващите, ако посегнат на националния интерес по темата със Северна Македония

Наглост. Така председателят на партия „Силна България” Борис Ячев определи думите на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, казани днес: „Скопие направи всичко, което е могло, дори и това, което не е. Мисля, че е достатъчно вече." Според Ячев, без да са свършили нищо от своя страна, северномакедонците смятат, че са изпълнили всичките си ангажименти, за да им вдигнем ветото.

Той риторично пита: „Какво всъщност направихте, скъпи северномакедонски братя? Премахнахте ли езика на омразата в учебниците или в медиите ви? Или в публичното говорене на официалните ви лица пред обществото? Дадохте ли повече права на българите в Северна Македония, чийто брой със статистически „фокуси" свихте до 3500 човека? Колкото се оказва, че са и египтяните в Северна Македония. За промени в Конституцията ви дори и не питам!”.

Ячев припомня и друга част от думите на Османи: „Нямало парламентарно мнозинство, а вече и липсвала обществена енергия това да се случи... Не можем повече да тормозим гражданите си и да ги излагаме на такъв процес от цикличност – на очакване и разочарование".

Лидерът на партията е категоричен, че не може повече да ни лъжат, да ни оплюват, да крадат историята ни, вместо Северна Македония да си изпълнява ангажиментите по Договора за добросъседството. Единственото, което правят те, смята Ячев, е да хабят време и енергия да молят ЕС и САЩ да притискат България.

„И ако вашето търпение било на изчерване, то нашето окончателно се е изчерпало! И народът чака някои от управляващите само да посегнат на българския национален интерес - ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕМ НА МИНУТАТА!”, предупреждава лидерът на „Силна България”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини