ДПС: Предсрочните избори закъсняват, Макс и Мориц да се омитат

Хамид Хамид, снимка: Нова тв
Хамид Хамид, снимка: Нова тв

ДПС се готви за предсрочни избори, а те закъсняват, защото това правителство е най-слабото от края на комунизма до днес. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия народният представител Хамид Хамид.

Вместо да решава сериозните проблеми, кабинетът се занимава с тортите на съпругата на премиера, каза още той.

„Крият се като мишки, затова по най-бързия начин трябва да се омитат. Всяка тема може да събори това правителство. Кабинетът живее в един нереален свят на пасти, торти... Тези хора са като Макс и Мориц, говоря за Кирил Петков и Асен Василев“, твърди Хамид. ДПС ще подкрепи евентуален вот на недоверие в Народното събрание, подчерта той.

Хамид Хамид смята, че усилията на правителството да поиска България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол, не са достатъчни. „Ембаргото означава да останем без петрол, без горива. Ще останем най-вероятно без обществен транспорт следващите седмици. Ако има държава в ЕС, която е най-зависима от руския петрол, това е България. Няма как да не отбележа с голямо разочарование пълния провал на правителството. Ако около Чехия, Словакия и Унгария има достатъчно петролни рафинерии, които не са собственост на руската федерация, при нас единствената е „Лукойл Нефтохим””, заяви зам.-председателят на ДПС. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини