Андрей Гюров се оттегля от битката за БНБ, Продължаваме промяната няма да подкрепи Каримански

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Кандидатът на „Продължаваме промяната” за гуверньор на БНБ Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за поста. Това съобщи той с пост във Facebook днес.

"В понеделник ще извърша необходимите действия за изтегляне на своята кандидатура за управител на БНБ. При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това в крайна сметка е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име", се казва в поста на Гюров в социалната мрежа.

Позицията управител на БНБ е много важна. С чия подкрепа тя се избира има огромно значение. Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или ДПС. Кандидатът на "Продължаваме промяната" ме информира за решението си да изтегли кандидатурата си, това пък заяви пред медиите премиерът Кирил Петков. Гюров не желае да е пречка за важните цели на правителството, поясни той. "Продължаваме промяната" няма да подкрепи Любомир Каримански заради притесненията, свързани с неговата биография, които вече сме споделили", каза още премиерът Петков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини