Горски спипаха незаконна дървесина в цех в Самоков

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Днес се провежда съвместна акция от служители на Изпълнителна агенция по горите, РДГ-София и Югозападното държавно предприятие. Тя е в резултат на постъпил сигнал в ЮЗДП за нарушение в държавни горски територии в района на Самоков. Проверени са два дървопреработвателни цеха в индустриалната зона на града.

Установява се, че видеокамерата за наблюдение в един от обектите е манипулирана умишлено, за да прикрие постъпването на автомобил с незаконно натоварена дървесина от бял бор. Проверяващите установяват, че въпреки опита за манипулация в цеха е доставена незаконна дървесина с обем около 16 куб. метра - трупи за бичене.

Дървесината е задържана и транспортирана в базата за съхранение в двора на „ДГС Самоков“. Във връзка с констатациите акцията на горските служители продължава и в следващите дни. ЮЗДП благодари на подателя на сигнала и уверява, че при приключване на проверката ще информира обществеността за резултатите от нея.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини