Клуб „Бродуей” в АУБ играе вечния мюзикъл „Кабаре" в България и Сърбия

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

Тази година Клуб „Бродуей” към Американския университет в Благоевград  навършва 15 години. Създаден е през 2007 г. от група студенти, които са завладени от магията на мюзикъла. Всяка година се пресъздава по един мюзикъл от Бродуей. За да отбележат подобаващо 15-г. юбилей, тази пролет студентите ще представят една от най-значимите продукции - „Кабаре”. Представления ще има не само в България, но и в Сърбия.

Тази година мюзикълът е дело на 35 студенти от 10 различни националности – от България, Виетнам, Америка, Албания, Сърбия, Косово, Бразилия, Белгия, Индия, Палестина и Мароко. Всички студенти от клуба вярват в изкуството и в неговата сила и сега повече от всякога искат да го представят на българската публика. 

Представленията ще бъдат на английски със субтитри на български език. Наред с актьорите, танцьорите и певците на сцената ще бъде и оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Представленията можете да гледате:

  • в Благоевград – на 28, 29, 30 и 31 март от 20:00 ч. в зала „Д-р Карл Джераси";
  • в София – на 1 април от 20:00 ч. и на 2 април от 16:00 и от 20:00 ч. в кино-театър „Освобождение“;
  • в Бургас – на 6 април от 20:00 ч. в театър „Адриана Будевска”.

Билети ще намерите онлайн на: https://epaygo.bg/1010217451

Какво да очаквате? Брилянтният церемониалмайстор ще ви приветства и пренесе в бохемския Берлин от 30-те години на ХХ век и ще ви помогне да оставите всичките си грижи извън театъра. Дързък, провокативен, пищен и забавен, „Кабаре" е вечният мюзикъл за шоуто, което никога не спира. Ще проследим любовната история на Клиф и Сали – млад писател и неговата муза, и тази на Фраулайн Шнайдер и Хер Шулц – хазяйката и съседа, продавач на плодове. Ще оцелее ли вярата в любовта през една епоха, лишена от морал и хуманност? Сцената се превръща в алегория на Германия в навечерието на Втората световна война, а посланията в песните и поуките, до които героите достигат, са актуални и до днес. 

Тази година за първи път клуб „Бродуей” излиза извън пределите на България със специално представление на 4 април в Димитровград, Сърбия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини