Не спират руските удари в редица украински градове

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Продължават руските удари по редица украински градове. Пратеник на Би Би Си в Одеса съобщи, че малко преди полунощ са били чути четири силни експлозии. По-късно станало ясно, че украинската отбранителна система сваля руски ракети, които са били изстреляни от разположени близо до бреговете военни кораби. Досега официално няма десант на територията на крайбрежния град.

Москва обяви снощи, че ще въведе прекратяване на огъня по места в няколко украински града от 09.00 ч. българско време, за да позволи евакуацията на цивилни, идващи от Киев, Суми, Харков, Чернигов и Мариупол. Досегашните хуманитарни коридори се провалиха, като и двете страни се обвиняваха взаимно за това. Русия излезе с нов вариант - обяви едностранно шест маршрута за евакуация. Украйна обаче отказа, тъй като тези коридори водят в Беларус и Русия.

Без резултат завърши и поредният кръг от преговори между Москва и Киев. Двете делегации са се договорили да се срещнат за нов кръг днес.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини