Проведе се заключителна пресконференция по проект за предотвратяване образуването на отпадъци в хотели

Проведе се заключителна пресконференция по проект за предотвратяване образуването на отпадъци в хотели

004                                      002_1                         003

На 4-ти март 2022 г. в град Банско се проведе заключителна пресконференция по проект № BG16M1OP002-2.009- 0017 "Демонстрационен проект за въвеждане на модел за предотвратяване образуването на отпадъци в хотели и места за настаняване". На събитието беше представено изпълнението на проекта и постигнатите резултати.

Проектът се изпълнява от „Сдружение за кръгова икономика Феникс 2002“; финансира се от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет на Република България чрез Оперативна Програма „Околна Среда 2014- 2020 г.

Основната цел на проекта е от една страна да се минимизира количеството отпадъци, което генерират хотелите и местата за настаняване, а от друга страна да се оптимизира управлението на генерираните отпадъци, чрез разработване и прилагане на цялостен модел от дейности.

В заключителната пресконференция взеха участие представители на Общинските администрации, на Съюза на туристическия бизнес в Банско и представители на Неправителствени организации.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 368 866.40 лв., от които 313 536.44 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 55 329.96 лв. Национално съфинансиране от Националния Бюджет на Р. България

За контакти и допълнителна информация:

E-mail: phoenix2002.eu@gmail.com

Web: www.bsgp.bg

 

..............................................................www.eufunds.bg……………..............................

АДБФП № BG16M1OP002-2.009- 0017-C01 за изпълнение на проект „Демонстрационен проект за въвеждане на модел за предотвратяване образуването на отпадъци в хотели и места за настаняване“ по процедура № BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“, ОП „Околна среда 2014-2020 г“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини