Отстраниха изненадващо директорите на двата национални парка в Пиринско

Снимка: НП Пирин
Снимка: НП Пирин

Зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев връчи изненадващо заповедите за уволнение на директорите на двата Национални парка в Югозапада – ”Пирин” и „Рила”. Вчера Росен Баненски, един от най-дългогодишните и опитни ръководители на НП „Пирин”, е бил освободен от поста. Той е посветил целия си живот на опазването на природата и от 31 години непрекъснато е сред хората, които се грижат за парковата зона над Банско.

Той е част и от доброволческия отряд към ПСС в курорта и многократно е участвал в акции за спасяването на пострадали и бедстващи туристи в Пирин планина. Започнал е своя трудов стаж в парка като пожаронаблюдател, за да извърви цялата йерархична стълба и да стигне до най-високата позиция – директор на НП „Пирин”. Според запознати няма сериозни мотиви за отстраняването му. На неговото място е назначен Валери Мечев, който вече е бил директор на парка в периода 2011-2013 година.

Рокада има и в НП „Рила”, където дългогодишният директор Красимир Андонов също е отстранен. Неговият наследник е Владимир Милушев, който е сред най-активните природозащитници в Благоевград. Той бе кандидат-депутат от листата на Демократична България, която пое Министерството на околната среда и водите. Кабинетът на премиера Кирил Петков назначи за министър Борислав Сандов от Зелено движение, което е част от коалицията „Демократична България. Той от своя страна назначи природозащитника Тома Белев за свой заместник.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. БУДА
    БОЖЕ СЛЕЗ И СЪБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ КАТО ТОМА БЕЛЕВ И ТОМА БИКОВ СТИГА С ТАЯ ПРОКЛЕТИЯ
  2. зелен
    С тоя министър Банско ще види втора кабинка през крив макарон Между другото през крив макарон ще видим и магистрала Струма през дефилето
  3. Природозащитник
    Ха сега да се поразчистят и депесарските хайдуци на парковите участъци!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини