Неврокопчани сведоха глави пред великия Гоце Делчев с възстановка на последната му битка

Снимки: Фейсбук, Гери Войнова
Снимки: Фейсбук, Гери Войнова

150 години от рождението на великия българин Гоце Делчев отбелязаха жители и гости на града, който носи неговото име. Неврокопчани за пореден път доказаха, че помнят и знаят историята, както и че за тях войводата и революционерът е сред най-светлите личности в родната история, символ на свободата, смелостта и жертвоготовността в името на своя идеал – свободна и обединена България!

В Гоце Делчев събитията започнаха още преди обяд. Тогава кметът на общината Владимир Москов, областният управител Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет - Димитър Балтаджиев, и представители на ВМРО поставиха венци пред величествения паметник на Гоце Делчев в село Попови ливади.

Много вълнуващо и емоционално бе на централния площад „Гоце Делчев” пред паметника на идеолога на борбата за обединение и освобождение на родината ни. Там бе направена възстановка на последната битка на Гоце от ученици и учители в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“. Заупокойна молитва отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в храм „Св. св. Кирил и Методий“. Точно по обяд бе ритуалът по полагането на на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев. Изложба “150 години години Гоце Делчев” бе експонирана днес в залите на Общинския исторически музей, където ще може да се види до 11-и февруари.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини