Баща и син нападнаха полицаи в Благоевград заради фиш за неправилно паркиране

Баща и син нападнаха полицаи в Благоевград заради фиш за неправилно паркиране

Районна прокуратура-Благоевград разследва инцидент, при който е нанесена телесна повреда на полицейски служители.

Вчера около 10,45 ч. в централната част на гр. Благоевград на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ Благоевград извършвали проверка на МПС в изпълнение на служебните си задължения. Командир на отделение Г. И. и младши инспектор Л. Ц. осъществявали контрол по безопасност на движението по предвидения в закона ред.

Пред преминаващите по улицата граждани и проверяваните водачи на превозните средства баща и син с инициали Я.П. и Б.П. извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Двамата викали по адрес на полицаите и отправяли обидни думи към тях. 

Я.П. нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на Г.И., а неговият съучастник Б.П. притиснал ръката на полицая с вратата на служебния автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите на деянията Я.П. и Б.П. са привлечени в качеството на обвиняеми за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски служители при изпълнение на службата му.

С постановление на прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини