Община Благоевград заделя около 50 000 лв. за ремонт на Защитено жилище

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Община Благоевград ще извърши основен ремонт на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“. Само един кандидат подаде оферта за участие в обявената от Община Благоевград обществена поръчка за цялостно обновяване на сградата. Вчера конкурсна комисия отвори офертата на „Ювеста 19“ ЕООД, която е предложила срок за изпълнение 45 календарни дни. Предстои да стане ясно дали документите отговарят на условията за допустимост, след което ще се премине към отваряне на ценова оферта.
 
Предвижда се да бъдат шпакловани, грундирани и боядисани таваните и стените, да се подменят вътрешните врати, както и да се ремонтират санитарните помещения, да се подменят подовите настилки и др.
 
В Защитено жилище „Слънчев дом“, в близка до семейната среда са настанени 8 души, за които се полага 24-часова грижа от специалисти - терапия и рехабилитация, обучение за придобиване на умения, подкрепа за придобиване на трудови умения, осигуряване на здравословна и качествена храна, информиране и консултиране.
Основният ремонт на сградата, в която е ситуирано Защитеното жилище, е заложен в общинската капиталова програма за тази година. Определената и заделена за изпълнението му прогнозна сума в бюджета е 48 802,63 без ДДС.
 
Това е първият основен ремонт на сградата. От създаването на социалната услуга до момента са правени само текущи ремонти.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини