Болниците в Дупница и Гоце Делчев правят подписка в подкрепа на осъден за убийство лекар

Снимка: Министерство на правосъдието
Снимка: Министерство на правосъдието

В общинската болница в Дупница и в тази в Гоце Делчев започва подписка в подкрепа на осъдения на 3 години за убийство д-р Николай Карастоянов. 

Искането е той да е на разположение и да работи по специалността си.

Д-р Карастоянов е осъден заедно с брат си Иван и баща си, стоматологът д-р Владимир Карастоянов, за убийството на Николай Радев-Отвертката през март 2014 година.

Сега анестезиологът изтърпява присъдата си, а от болницата в Дупница са готови да сключат договор със затвора в Бобов дол и той да бъде на разположение при необходимост на дежурства, защото липсват такива специалисти. 

Лично шефът на болницата в Дупница Стефан Николов е поискал от местния затвор да позволи на анестезиолога д-р Николай Карастоянов да продължи да работи като лекар, въпреки че в момента излежава присъда за убийство. Първо, защото е отличен специалист, второ - защото лечебницата се задъхва заради липсата на кадри.

Карастоянов е осъден заради престъпление, извършено преди повече от 10 години. Докторът, заедно с брат си и баща си, влизат в спор с приятеля на неговата дъщеря - Николай Радев, по прякор Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира, а за за убийството са осъдени и тримата Карастоянови. Доктор Николай Карастоянов е получил 4-годишна ефективна присъда преди месец и е въдворен да я излежава в най-близкия до Дупница затвор.

Медици от МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев споделиха, че д-р Николай Карастоянов е работил в тяхната болница и винаги е бил сред най-отговорните, изрядни и изпълнителни лекари. Оказал е в най-тежките моменти помощ на здравното заведение с опита и професионализма си, но най-вече е бил полезен на пациентите от Неврокопския край. 

"Смятаме че той си е направил своите изводи от случилото се криминално деяние. Но при тази липса на кадри в реанимирането, най-добре ще е той да упражнява професията си и да е отново полезен на пациентите", категорични бяха лекари от МБАЛ "Иван Скендеров"-Гоце Делчев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини