Първи ендуро биатлон в Пирин над Банско - мотористи карат екстремно и стрелят с пушки по мишени

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Мото дружина "Банско" вдига завесата за предстоящото състезание "Three Mountains Hard Enduro Bansko 2024", което ще се проведе на 6-и и 7-и юли. За първи път любителите на моторите ще организират ендуро биатлон - едно ново преживяване, изпълнено със силна емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин.

Вместо ски бягане ендуро състезателите ще карат моторите си по 10-километрово трасе  и ще стрелят по мишени с пневматични пушки. Треньорите от клуб по „Биатлон 2019“ ще присъстват на терен и ще инструктират състезателите как да боравят правилно и безопасно със спортните въздушни пушки.

Събитието ще се проведе на втория ден от състезанието в местността Свети Иван над Банско, откъдето ще тръгнат стартовете в двата състезателни дни. В първия ден от мото ралито ще е с много адреналин - ще се проведе традиционната 60-километрова планинска обиколка в околностите на Банско и Добринище. Очаква се много зрители да видят най-доброто от най-успешните български ендуро състезатели, които са майстори на високите скорости и атракциите на две колела.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини