Бабите на Логодаж репетират вкъщи заради скъпия ток, пестят пари за участия

Снимка: Дафинка Бойчева
Снимка: Дафинка Бойчева

Бабите от благоевградското село Логодаж преминаха на "онлайн" репетиции. От доста време те не стъпват в помощенията на Народно читалище „Иван Чаушки-1934” в населеното място. Причината е прозаична – скъпият ток. Затова със секретаря на културната институция Дафинка Бойчева намериха изход от ситуацията. Те се събират по домовете си в селото и в тях провеждат интензивни репетиции – пея,т танцуват, че и вкусни баници точат. Целта е да не губят форма и да са напълно готови за предстоящите си участия по фестивали и празници в страната.

„Няма как, налага се да пестим пари. Не искаме да си харчим бюджета за плащане на скъп ток, а да имаме средства за участия. Тези участия дават смисъл на цялата ни дейност, която развиваме години наред. Те зареждат с позитивизъм самодейците от нашата Смесена група за автентичен фолклор, поддържат духа и искрицата на фолклора”, сподели Дафинка Бойчева. В читалището пък се греят само на дърва в момента. Но там в последните дни няма песни и танци, те са се пренесли по къщите на самодейците в селото.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини