Христо Иванов преизбран за лидер на "Да, България", прогнозира предсрочни избори догодина

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането. Това прогнозира Христо Иванов днес пред съпартийците си, които отново го преизбраха за лидер на "Да, България". Той препоръча на съпартийците си да се готвят за предсрочен парламентарен вот, редом с местните и европейските избори догодина.

"България трябва така да се развива икономически, че да стане едно много по-добре интегрирано общество с много по-малко разделения, разбира се, в полза на повече благосъстояние. Благосъстояние, което трябва да бъде произведено от частния сектор, от предприемачите. А не просто преразпределено с някакви пари отнякъде, подчерта съпредседателят на "Демократична България".

"Трябва да се противопоставим на етничексата капсулация. Положихме не малко усилия в това отношение, но не успяхме. В момента се формират органи на изпълнителната власт, в които няма нито едно турско, мюсюлманско име. Това е много лош сигнал. Демократичната общност трябва да се разтвори и да интегрира българските турци и българските мюсюлмани. Трябва да се противопоставим на модела на етническа капсулация, който ражда чудовища", каза още той.

В геополитиката Иванов определи страната ни като "кибици" и изтъкна, че тряба да се превърнем в "играчи".

"България се опитва да използва ЕС за решение на своите открити въпроси с нашите приятели от Северна Македония и не можем. Ние показваме, че не умеем да използваме ЕС като платформа, чрез която да решим тези въпроси. Това е само дребен пример, че когато си кибик и само се движиш по течението на такива геополитически формати, не е лесно да премиенеш в активна роля и тя да работи добре за теб", каза Иванов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини