Кирил Петков разказа в ефир любимия си разказ на Чехов, който, всъщност, е на Толстой

Кирил Петков, снимка: МС
Кирил Петков, снимка: МС

Премиерът Кирил Петков разказа в радио ефир любимия си разказ на Чехов, който, всъщност, е писан от Толстой. Литературният гаф министър-председателят направи в предаването "Седмицата" на Дарик радио, където подробно и с детайли разказа колко любим му е разказът "Колко земя му трябва на човек". 

Поводът да премине на литературна тема бе фактът, че днес е рожденият ден на Чехов. В тази връзка водещият Константин Вълков попита Петков как би коментирал думите на Чехов, че човек може да достигне до убеждения само чрез личен опит и страдание - въпросът бе отправен в контекста на проблемите и преговорите, които държавата ни води със Северна Македония.

"Първо да кажа, че имам едно любимо есе на Чехов - "Колко земя му трябва на човек". Всеки трябва да се сеща за този негов разказ", каза Петков. И разясни сюжета - на един човек му дават възможност да загради огромна територия, тичайки от сутрин до залез; амбицията го кара да тича, но не си преценява силите; накрая е заградил много земя, но умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.

"Така че този разказ на Чехов ми е любим - докато се стремим да заградим максимално много, трябва да мислим, всъщност, кои са важните неща, кои неща да приоритизираме", каза Петков. И после продължи с разсъждения за Северна Македония.

Разказът е прекрасен, наистина. Но просто не е писан от Чехов, а от Толстой.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини