Десетки българи в огнен капан на остров Тасос

Снимка: Novinar.bg
Снимка: Novinar.bg

Огромен пожар бушува на гръцкия остров Тасос, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на дирекция "Противопожарна безопасност" на гръцкия остров. Заради силния вятър, който има в момента в района, огнената стихия е обхванала повече от половината остров, а туристите, сред които и много българи, масово търсят път за евакуация.Според гръцките медии пожарът се е разпрострял на четири фронта, а всички екипи в района са вдигнати под тревога. Огънят е тръгнал рано тази сутрин, а селцето Принос, което е най-близо до епицентъра на стихията, е евакуирано, информира "Монитор".

Пожарът гори в районите Криспес, Казавити, Аликес и Кастро в община Тасос. Според предварителна информация огънят е избухнал от светкавици, паднали в района на разсъмване. Над 30 пожарникари, хеликоптери и самолети са се включили в погасяването на стихията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини