Прокуратурата разследва убийството в Катунци

Прокуратурата разследва убийството в Катунци

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем К.М. (на 37 години) за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК – умишлено причиняване на смърт.

Към настоящия момент от разследването е установено, че вечерта на 05.01.2022 г. в снек-бара към магазина в с. Катунци имало посетители, които употребявали алкохол. Между двамата от тях – Л.Ш. и К.М., възникнало напрежение, прераснало в сбиване пред търговския обект.

Първоначално свидетели на случващото се успели да разтърват спорещите мъже. Впоследствие обаче - около 22,45 ч., К.М. нанесъл удар на 38-годишния Л.Ш., вследствие на който той паднал. Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение в гр. Сандански, където била констатирана смъртта му.

Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители са извършили оглед. Разпитани са свидетели на инцидента. Направена е аутопсия на трупа на починалия мъж. Назначени са експертизи.

С постановление на прокурор К.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини