Високото пеене стигна от Сатовчанско до ЮНЕСКО, връчиха грамоти на певиците

Снимки: Община Сатовча
Снимки: Община Сатовча

Церемония по официално връчване на грамоти на Женската певческа група “Високо пеене” при Народно читалище “Св. св. Кирил и Методий 1926” в село Сатовча се проведе днес. Призовете са в резултат на високото признание за усилията за запазване и разпространение на уникалния ни автентичен фолклор в селата Долен и Сатовча от Международния комитет за опазване на нематериалното културно наследство чрез вписването на кандидатурата на Женската певческа група “Високо пеене” в Представителния списък на ЮНЕСКО.

В присъствието на областния управител на Благоевград - Николай Шушков, на местния депутат Елхан Кълков и на експертния екип, подготвил кандидатурата на група “Високо пеене” - проф. д.изк. Лозанка Пейчева, гл.ас. Лина Гергова, доц. д-р Николай Вуков при Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките, кметът Мименов връчи поздравителен адрес до Женската певческа група “Високо пеене”, грамоти за всяка една от участничките (на български и английски език), както и символични подаръци от Общината.

Кметът Мименов връчи благодарствени писма и на екипа, подготвил кандидатурата, както и символични подаръци, включително сатовчански плетени чорапи и тъкана престилка – ирам, които впечатлиха гостите. Областния управител Николай Шушков също връчи свой поздравителен адрес  на Женската певческа група “Високо пеене”, както и почетен плакет на Областната администрация.

Депутатът Елхан Кълков връчи свой поздравителен адрес до Женската певческа група “Високо пеене” и ги покани на гости в Народното събрание.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини